VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss






Innehåll
FILTER
Ändrad 12 November 2024

Bästa mobilabonnemangen för barn och ungdom 2024

Här har vi jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du enkelt ska kunna välja det bästa abonnemanget för barn och ungdomar. Använd filtreringen för att se alla barnabonnemang.

Visar 17 abonnemang
0 GB
Typ av abonnemang




50 GB extra surf
vimla Logo
90 kr/mån
20 kr/mån
Black Weeks
fello Logo
95 kr/mån
25 kr/mån
50 GB extra surf
hallon Logo
109 kr/mån
9 kr/mån
50 GB extra surf
vimla Logo
110 kr/mån
20 kr/mån
50 GB extra surf
vimla Logo
140 kr/mån
20 kr/mån
Black Weeks
fello Logo
155 kr/mån
25 kr/mån
Black Weeks
hallon Logo
159 kr/mån
19 kr/mån
50 GB extra surf
vimla Logo
180 kr/mån
20 kr/mån
Black Weeks
fello Logo
205 kr/mån
25 kr/mån
50 GB extra surf
vimla Logo
220 kr/mån
20 kr/mån
50 GB extra surf
hallon Logo
259 kr/mån
29 kr/mån
Black Weeks
fello Logo
265 kr/mån
25 kr/mån
50 GB extra surf
vimla Logo
300 kr/mån
20 kr/mån
50 GB extra surf
hallon Logo
309 kr/mån
39 kr/mån
telia Logo
349 kr/mån

mobilabonnemang barn

Vad är skillnaden mellan barn-/ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang?

Det finns flera skillnader på barn-/ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang. För det första är abonnemangen som är anpassade för personer under 18 år oftast billigare – inte sällan ligger de på samma nivå som student- och seniorpriser. En annan vanlig skillnad är att abonnemangstecknaren, alltså oftast du som förälder, har kontroll över abonnemanget och därmed både kan kostnadsbegränsa och sätta in andra spärrar.

Vilka abonnemang finns det att välja på?

I vår jämförelse finns det fyra operatörer som erbjuder särskilda barnabonnemang. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive mobiloperatörs hemsida och kan se alla deras mobilabonnemang för barn/ungdom. Notera att du där kan välja mellan olika surfmängder för att få till det bästa mobilabonnemanget för just era behov. 

Hur hittar jag det bästa mobilabonnemanget för barn/ungdom?

Hur ska man då välja abonnemang? Precis som när du väljer till dig själv gäller det att fundera över ditt barns mobilvanor. Behövs det mycket surf eller räcker en mindre mängd? Hur viktigt är det med fria samtal och sms? Och hur är det med täckningen där ni bor? I vår jämförelse kan du välja vilka parametrar som väger tyngst för just er för att hitta rätt mobilabonnemang. 

Tips! Är du ute efter ett vanligt mobilabonnemang? Kolla gärna vår omfattande jämförelse av mobilabonnemang för att hitta det bästa alternativet.  

Surfmängd – så mycket behövs

Hur mycket surf man behöver i sitt abonnemang är väldigt individuellt, och kanske varierar det också från månad till månad. Om surfen ofta tar slut kan det vara värt att välja ett abonnemang med lite större surfmängd. Med vissa abonnemang har du också möjligheten att spara oanvänd surf.

En annan aspekt att ta hänsyn till när man ska välja surfpaket är om man har tillgång till wifi eller inte. Spenderar du mycket tid hemma och på jobbet där du kan använda wifi blir det mindre surfande på ditt mobilnät – men är du mycket på språng kan det bli betydligt mer. Vissa abonnemang erbjuder obegränsad surf så du inte behöver tänka på det alls.

Hur får man den bästa täckningen?

I Sverige finns fyra mobilnät; Telia, Tele2, Telenor och Tre. Bäst täckning har Telia, enligt mätningsföretaget P3. På plats nummer två kommer Tele2. De flesta av lågprisoperatörerna använder sig av storoperatörernas nät – exempelvis hittar du Fello i Telias nät och Hallon i Tres nät.

mobilabonnemang barn täckning

Vilket är det billigaste abonnemanget för barn/ungdom?

När det gäller pris på abonnemang för ungdom erbjuder de flesta operatörer en månadskostnad på ungefär 100 kronor per månad för sitt billigaste abonnemang. Dock kan det variera hur mycket surf som ingår i abonnemangen, glöm inte att ta med alla aspekter när du ska hitta det mest prisvärda alternativet. Det är också vanligt att det erbjuds ett rabatterat pris under de första tre eller fyra månaderna.

Familjeabonnemang eller barnabonnemang?

Ett alternativ till att skaffa barnabonnemang är att som familj skaffa ett familjeabonnemang. Detta gör att ni kan ha flera mobilnummer kopplade till samma mobilabonnemang. Det finns flera alternativ och operatörerna erbjuder olika lösningar. Gå gärna direkt till jämförelsen av familjeabonnemang om ni vill läsa mer om den typen av abonnemang! Det finns dock både för- och nackdelar med familjeabonnemang jämfört med barnabonnemang. Bland annat kan surfen bli ganska begränsad om man är en hel familj som ska dela på en gemensam pott. Man är också bunden till att ha samma operatör för alla familjemedlemmar.

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Vilket ungdomsabonnemang som passar bäst för just dig beror på en rad olika saker, exempelvis hur mycket surf du använder och vilken prisklass du vill lägga dig i. Använd gärna vår jämförelse för att hitta det bästa alternativet för just din situation.
  • Det finns flera skillnader på barn-/ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang. För det första är abonnemangen som är anpassade för personer under 18 år oftast billigare. En annan skillnad är att abonnemangstecknaren, alltså oftast du som förälder, har kontroll över abonnemanget och därmed kan exempelvis kostnadsbegränsa och sätta in andra spärrar.
  • Lägst priser hittar du vanligtvis hos lågprisoperatörer som exempelvis Hallon, Fello och Vimla – tänk också på att många operatörer har nedsatt pris under de första månaderna.
Innehållsförteckning