VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss





Ooni Koda 16 pizzaugn – Tester och recensioner

Här kan du läsa mer om Ooni Koda 16 pizzaugn som är vald till testvinnare baserat på 5 källor.

Bäst i test
Ooni Ooni Koda 16 - Test
Ooni
Ooni Koda 16
Ooni Ooni Koda 16 - Test
Bäst i test
Ooni
Ooni Koda 16
Lättskött gasoldriven pizzaugn för utomhusbruk med plats för familjepizzan.
Tester och recensioner Egenskaper
Pizzaugn för utomhusbruk.
Drivs av gasol.
Kan grädda pizzor upp till 40 cm i diameter.
Tillagningsyta på 45 x 45 cm.
Maximal temperatur: 500 grader.
Uppvärmning på 20 minuter.
Bakar pizza på 60 sekunder.
Inbyggd tändare.
Väger 18 kilo.
Pizzasten och recepthäfte följer med.

Ooni är ett företag som designar och tillverkar pizzaugnar som säljs över hela världen. 2012 lanserade de den första portabla pizzaugnen med träpellets och idag har de flera populära pizzaugnar för hemmakocken och pizzaälskaren.

Vill du ha en pizzaugn som gräddar pizza som en äkta italiensk stenugn rekommenderar vi Ooni Koda 16. Det är en pizzaugn som går på gas och som ska användas utomhus. Enligt recensioner har denna pizzaugn snabb uppvärmning och tillagning. I ett test hos Techradar utsågs Koda 16 till den bästa gasoldrivna pizzaugnen och hyllas bland annat för att den är enkel att använda och rengöra. Även i flera internationella tester är det just Ooni Koda 16 som man menar är bäst på marknaden.

Pizzaugnen har en bred öppning och stor bakarea med plats att grädda familjepizzor upp till 16 tum eller 40 centimeter i diameter. En perfekt ugn för dig med stor familj eller många vänner! Du kan även göra annan typ av mat i en ugnssäker form, som potatis, fisk eller andra goda rätter. Pizzaugnen blir varm på bara 20 minuter och har en maxtemperatur på 500 grader. Den höga temperaturen gör att du kan baka pizzor på endast 60 sekunder.

Eftersom pizzaugnen är gasoldriven bakar du pizza utan sot och koldamm. Du värmer upp den på samma sätt som en vanlig gasspis eller gasolgrill och den går på propangas. Gasolbrännaren är L-formad och du tänder den med en inbyggd tändare vilket är både snabbt och smidigt. Gasen ansluter du direkt till ugnen med en slang – slang och regulator köps separat. Även om pizzaugnen väger 18 kilo är det lätt att förflytta den om du har starka armar. Det följer med ett häfte med recept och tips.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

I lager